Frihet är att skifta miljö när man får lust!

FIAT HYMER 654   

Vår trogne Herr Hymer, som vi kallar denna pärla, sviker en aldrig. Motorn spinner som en välsmekt katt!  Vi underhåller honom väl och håller honom i bra trim för vi vill han ska rulla länge än!  Förutom den årliga genomgången och servicen så byttes nyss koppling,  remmar,  bromsar på honom och en ny kran fick han också minsann. Året innan kunde han stoltsera med en färsk kamrem och nytt kylskåp ! 

Vår absoluta favorit som de flesta trivs bäst i att ratta. Helintegrerad, vilken ger en mycket bättre utsikt framåt än i en alkovbil då vindrutan är större.

6,70 lång, 2.95 hög. Har gått snart  17000 mil, inte mycket med tanke på åldern, han klarar minst lika mycket till. Turbodieselmotorn 95 hk drar ca 1 liter milen vid jämn fart, och lite, lite till om man pressar gasen i botten när det går nedför! Är mer slitstark än de  motorer som drivs på bensin. 

Vår äldsta trotjänare, vår första husbil är nog populärast i familje/vänners fordonsflotta!   Har säkert några små skönhetsfel och ålderskrämpor i karossen här och var  och även småskavanker i inredningen på sina ställen, men är ändå väldigt fräsch för sin ålder. Absolut ingen husbil i nyskick, men ändå väl bevarad genom åren. Men inget av detta påverkar vare sig trafiksäkerhet eller praktiska funktioner. Går som ett spjut. Färden upp till Norrland härom året  då fräste Herr Hymer lätt om andra tjusigare, modernare och nyare husbilar! High 5 på den! kiss

Är godkänd för 4 passagerare+förare.

Två 3-punktsbälten vid fönsterplatserna mittemot varandra+midjebälten på ytterplatserna i dinetten.  

Sängen över förarplatsen är nedsänkbar och är 140 cm bred. Dinetten kan man också bädda och den franska sängen längst bak är 130 cm bred. Så vill man kan man sova 5-6 personer i Hymern! Men vi rekommenderar max 5 personer.

 ¤Väl utrustad i köket.

¤Finns servis för sex personer.

¤ Nytt kylskåp med  lite spöklik lila belysning!

¤Det finns en konverter/strömomvandlare som gör att man kan ladda mobil, dator och mindre resurskrävande apparater under gång och utan el. Man kan  fricampa utan el inkopplad.  Laddas av batteriet när bilen sen är igång.

¤Det finns  visserligen ett AC aggregat i bodelen som går på el, men vi garanterar inte att det kyler eftersom  gasen kanske kan vara slut. Vi räknar inte med att det finns, funkar det så funkar det och blir som en bonus.

¤ Platt TV med inbyggd DVD spelare med plats för  CI modul, kortläsare för Boxer. Har du Boxer hemma tar du med dej korthållaren och Boxerkort så kan du se alla kanaler ute på ditt äventyr också! 

Campingbord+stolar 

Bonuspaket ingår i hyran:

Bl.a de vanligaste kryddorna,

toa-och hushållsrulle, sanitetsvätska, pumptvål, diskmedel, städmaterial, sykit och lite till som kan vara bra att ha när man är ute på rull!

en gasolflaska per uthyrningstillfälle (brukar räcka i 14 dar)

BRA ATT VETA NÄR MAN HYR VÅR HUSBIL (<klickbar länk)

   Se allt som finns ombord inventarielistan för Rivieran är snarlikt i Hymern.

Lathund--instruktioner-Hymer

Välkommen till  oss i Roslagen 

norr om Åkersberga

och söder om Norrtälje!

Att  hyra är frihet och hyr sen!

Våra husbilar är:

 * Servade och genomgångna

* Besiktigade och godkända

* Gasolsäkrade

* Helförsäkrade

*Rökfria

* Fullt köksutrustade