Frihet är att skifta miljö när man får lust!

FIAT HYMER 654   

Helintegrerad, 6,70 lång, 2.95 hög. Har gått drygt  15000 mil, vilket inte är mycket med tanke på åldern.Turbodieselmotorn 95 hk drar ca 1 liter milen och  är mer slitstark än de  motorer som drivs på bensin. 

Vår äldsta trotjänare har säkert några små skönhetsfel och ålderskrämpor i karossen här och var  och även småskavanker i inredningen på sina ställen, men är ändå väldigt fräsch för sin ålder. Det är absolut ingen husbil i nyskick, men ändå väl bevarad genom åren. Men inget av detta påverkar vare sig trafiksäkerhet eller praktiska funktioner. Bilen är genomgången, servad och underhållen för att funka i flera säsonger ännu! Den är besiktigad utan anmärkning och kamremmen är nyligen bytt.

Vi själva är ute med husbilen innan vi hyr ut den och ser till att allt fungerar som det ska. Men saker kanske inte fungerar som man vill/är tänkt av olika orsaker  eller  det uppstår situationer som man inte kan råda över.  I en husbil  finns det många funktioner och man bör vara lite händig och kunna fixa om nåt går sönder eller inte fungerar som det är tänkt! Husbilslivet är inget för personer med "tummen mitt i handen"!

Är godkänd för 4 passagerare+förare.

Två 3-punktsbälten i färdriktning+två midjebälten baklänges i dinetten utöver bälten i framsäten.

Sängen över förarplatsen är nedsänkbar och är 140 cm bred. Dinetten kan man också bädda och sängen längst bak är 130 cm bred. Så vill man kan man sova 5-6 personer i Hymern! Men vi rekommenderar max 5 personer.

 ¤Väl utrustad i köket.

¤Finns servis för sex personer.

¤ Nytt kylskåp med  lite spöklik lila belysning!

¤Det finns en konverter/strömomvandlare som gör att man kan ladda mobil, dator och mindre resurskrävande apparater. Man kan  fricampa utan el inkopplad.  Laddas av batteriet när bilen sen är igång.

¤Det finns  visserligen ett AC aggregat i bodelen som går på el, men vi garanterar inte att det kyler eftersom  gasen kanske kan vara slut. Vi räknar inte med att det finns, funkar det så funkar det och blir som en bonus.

¤ Om så önskas sätter vi in: Platt TV med inbyggd DVD spelare med plats för  CI modul, kortläsare för Boxer. Har du Boxer hemma tar du med dej korthållaren och Boxerkort så kan du se alla kanaler ute på ditt äventyr också! (Många vill ha TV fritt på semestern därför får man säga till om man vill ha med den). 

Campingbord+stolar och  liten enkel grill,  om man vill ha med det.

Bonuspaket ingår i hyran:

Bl.a de vanligaste kryddorna, ketchup, senap, soja

socker, vetemjöl,

toa-och hushållsrulle, sanitetsvätska, pumptvål, diskmedel, städmaterial,

en gasolflaska per uthyrningstillfälle (brukar räcka i 14 dar)

BRA ATT VETA NÄR MAN HYR VÅR HUSBIL (<klickbar länk)

   Se allt som finns ombord inventarielistan för Rivieran är snarlikt i Hymern.

Lathund--instruktioner-Hymer

Välkommen till  oss i Roslagen 

norr om Åkersberga

och söder om Norrtälje!

Att  hyra är frihet och hyr sen!

Våra husbilar är:

 * Servade och genomgångna

* Besiktigade och godkända

* Gasolsäkrade

* Helförsäkrade

*Rökfria

* Fullt köksutrustade